Izobraževanja 2019/2020

Kaj najdemo v eTutorju [CEK zunaj knjižnice]

Kaj najdemo v eTutorju [CEK zunaj knjižnice]

Martina Petan, skrbnica eVirov v CEK, vam bo na kratko predstavila vse prednosti eTutorja in njegove pripomočke. Vabljeni, da se ji pridružite v njeni začasni pisarni

v četrtek, 26. marca 2020 ob 13:30 v Zoomu.

Predviden čas trajanja dogodka: 5-10 minut (+ dodaten čas za vaša vprašanja)


V eTutorju so na enem mestu zbrane vse informacije, ki jih potrebujemo za uporabo CEK in njenih storitev. V eTutorju izvemo vse osnovne informacije (vpis v CEK, podaljšanje gradivo, medknjižnična izposoja..), odgovore na še več vprašanj najdete v Pogostih vprašanjih.

S pomočjo video vsebin vam prikažemo, kako poiščemo gradivo v katalogu COBISS in tudi kako poiščemo gradivo v samih prostorih CEK. V veliko pomoč vam bodo video posnetki, kjer je prikazana uporaba podatkovnih zbirk z oddaljenim dostopom, iskanje člankov, izvedeli boste zakaj je DiKUL boljši kot Google…

V eTutorju najdemo rezervacijski sistem za uporabo študijskih prostorov – Kock znanja in sistem za rezervacijo računalnikov s  specializiranimi podatkovnimi zbirkami.

Vsa izobraževanja uporabnikov, ki jih izvajamo sami ali v sodelovanju s ponudniki podatkovnih zbirk, napovemo v rubriki Izobraževanja, kjer si tudi rezervirate svoje mesto na posameznem dogodku.

Za vas pripravljamo tudi tematske eTutorje, ki vam bodo olajšali delo pri iskanju literature in člankov pri posameznem predmetu. Trenutno je na voljo tematski eTutor Makroekonomika, kjer so vključena tudi video predavanja.

Poleg dostopa do več kot 100.000 e-knjig, ki ga omogoča CEK, se na naše police ažurno dodajajo tudi fizične knjige, novosti najdete v rubriki Nove knjige.

Etutor je na voljo tudi v angleškem jeziku.

Povezava na vodič:/Related LibGuide: Homepage by Urban Golob

Datum:/Date:
26/03/2020
Ura:/Time:
13:30 - 13:45
Lokacija:/Location:
ZOOM
Namenjeno za:/Audience:
Dodiplomski študenti/Undergraduate Students Doktorski študenti/PhD Students Podiplomski študenti/Postgraduate Students Zaposleni na EF/EF Staff
Kategorija:/Categories:
CEK Predstavitev/CEL Presentation